2014. október 27., hétfő

Répatallér avokádó krémmel


Nagyon szeretem a reszelt zöldségből készült, ropogósra sütött "tócsnikat". Valamelyik nap reggelire ettem őket, egy gyors avokádó krémmel, amihez csak villával összetörtem a puha avokádót, és sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával és pár csepp citromlével kikevertem. Lényegében kenyér helyett is lehet fogyasztani ilyesmit, sokkal olcsóbb megoldás, mert minimális liszt kell bele, és nagyon finom.

A répatallérokhoz:
3 db közepes, durvára reszelt sárgarépa
3 tojás
só, bors
annyi kókuszliszt, hogy összeálljon a massza
a sütéshez kókuszzsír

A reszelt répát tálba tesszük, összekeverjük a tojással, sóval, borssal ízesítjük és egy kevés kókuszlisztet keverünk hozzá. A kókuszlisztnek magas nedvszívó képessége van, ha kicsit állni hagyjuk, egy kevés is jól besűríti a masszát. Egy serpenyőben felforrósítunk egy félujjnyi kókuszzsírt és a répás keverékből kis halmokat teszünk bele. Villával kilapogatjuk és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre tesszük, majd melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése